home

nieuws

Universiteit van Amsterdam

Albert Heijn De Key Stadgenoot

documenten

foto's

video

links

contact & info

openbare ruimte

2010

Openbare Ruimte 2009

Fietspad en lantaarnpaal in de Pancrasstraat

1. Mooie lantaarnpaal in de Pancrasstraat met een "fietspadbord".      (18/06/2009)

2. Maar een antieke lantaarnpaal is natuurlijk veel mooier in 2009, dus dat gaan we veranderen! We zijn nu in het gelukkige bezit van 4 verschillende soorten lantaarnpalen rond het Sarphatiblok! Prachtig, die ongeregelde en ongevraagde diversiteit. Het fietspad is links, dat is wel duidelijk. Toch? Hartelijk dank Stadsdeel Centrum! (23/08/2009)

3. Professioneel bevestigd. Hoe kunnen we foutparkeerders er van overtuigen dat we dit bord niet zelf hebben opgehangen?

4. Terug bij af. Het fietspadbord heeft het begeven. "Sarphatiblok" mag opnieuw bij Stadsdeel Centrum gaan zeuren om een verkeersbord dat duidelijk aangeeft dat we aan de linkerzijde te maken hebben met een FIETSPAD en GEEN PARKEERPLAATS. Waarom aan het begin van het fietspad niet gewoon een paal met een bord FIETSPAD en bij het voetpad aan de rechterkant een bord met VOETPAD?  En "nietjes" zoals beloofd? Waarom moet het maanden duren? Het gaat om VEILIGHEID. Daarna hoeft er voorlopig niets aan de Pancrasstraat te worden veranderd, want het UvA-bouwverkeer komt hier toch niet langs. Dat kunnen ze mooi vergeten. (07/09/2009)

5. Zeuren hoefde niet. Na een dag zagen we een stevig bevestigd bord. Hartelijk dank Stadsdeel Centrum! Maar is het fietspad nou links of toch rechts? (10/09/2009)

6. Maar wat heb je aan een "fietspadbord" als iedereen makkelijk het fietspad kan blokkeren? Kom op met die "nietjes" Stadsdeel!! Maar overleg het wel met de bewoners zodat we zeker weten dat we er te voet en per fiets/scooter goed langs kunnen. (28/09/2009)

7. Pancrasstraat, openbare weg. Er zou hier nog ergens een voetpad en een fietspad moeten zijn voor bewoners, studenten en andere medeburgers. Waar? Goede antwoorden zenden naar sarphatiblok@gmail.com (19/11/2009)